Universitatea Craiova

Interviu | Iliev rupe tacerea: 'Nu sunt blatist'

Acuzat ca a vandut meciul Universitatii Craiova cu CFR Cluj, Valentin Iliev vorbeste in premiera despre meciul care a directionat in mare masura titlul spre Gruia. Fundasul Universitatii Craiova face o comparatie intre fotbalul romanesc si cel bulgar si explica in ce conditii poate ramane in Banie si in sezonul urmator.
Ai avut un final dificil de sezon. Ai fost acuzat de blat, iar apoi, la ultimul meci, ai marcat un gol care a mentinut Craiova in prima liga. Cum a fost primavara asta pentru tine?

Am venit la Craiova intr-un moment in care obiectivul echipei era salvarea de la retrogradare. Am reusit si sper ca le-am adus o bucurie fanilor. Personal sunt inca nemultumit de infrangerea cu CFR Cluj, era foarte important pentru noi sa nu pierdem. Din pacate am facut o greseala din care s-a marcat golul decisiv

Ai fost acuzat ca ai vandut meciul...


Am realizat greseala de la penalty abia dupa ce a fluierat arbitrul. Nu a fost cu intentie! Nu am vandut niciodata un meci si nici nu o voi face, nu sunt blatist. Presa din Romania m-a atacat dur, insa am fost surprins ca pana si bulgarii mei au facut la fel, fara sa stie despre ce e vorba.

Cum ai trecut peste toate acuzele de blat?


Multa lume de la Craiova a fost alaturi de mine. Din fericire, Dumnezeu a vazut si a facut dreptate. Ultimul meci cu Otelul a fost pe viata si pe moarte. Am marcat, s-a jucat dur si am castigat cu 3-0.

Te consideri salvatorul Craiovei?


Nu, nu ma simt, dar sunt foarte fericit ca am reusit sa ne salvam de la retrogradare.

Cu Trica cum te-ai inteles?


Foarte bine, il respect foarte mult. Nu a mai jucat la fel de mult deoarece varsta si-a spus cuvantul si nu a mai fost suta la suta fizic. Dar el este un jucator care face diferenta, are clasa.

Ai jucat in Romania, asa ca poti face o comparatie intre fotbalul de la noi si cel din Bulgaria.


In primul rand audienta de pe stadioane difera. Noi jucam in fata unui public de 20 de mii de spectatori, iar la meciurile importante vin si mai multi. In Bulgaria de mult nu se mai strang atat de multi spectatori pe un stadion. In Liga 1 exista un echilibru incredibil, toata lumea poate bate pe toata lumea. Dar nu pentru ca cei puternici au slabit, ci dimpotriva. Toate cluburile incearca sa fie la un nivel inalt. Fotbalul din Romania este la un nivel mult mai ridicat decat in Bulgaria

Infrastructura din Romania cum ti s-a parut?


Am numai cuvinte de bine. Stadioanele sunt intr-o conditie foarte buna. Spre exemplu, in Bulgaria doar gazonul de pe Vasil Levski este bun. In schimb, romanii investesc foarte multi bani si asta se vede. Toata lumea vrea sa faca ceva nou si modern. In Bulgaria este total diferit, totul este in colaps. Probabil compatriotii mei nu se gandesc la viitor.

S-a spus ca te vei transfera la CSKA Sofia. Este adevarat?


Totul este posibil, deoarece viitorul meu nu este clar inca. Nu exclud optiunea de a merge la CSKA Sofia, este echipa mea favorita. Chiar daca nu ma voi intoarce acum, intr-o zi o voi face. E posibil ca cei de la Universitatea sa imi prelungeasca intelegerea.

Onlinesport


Interviu | Iliev rupe tacerea: 'Nu sunt blatist'